Räystäskourut ja Syöksytorvet

Sadevesijärjestelmät ovat olennaisia osia talon ylläpidossa ja suojaavat rakennusta monilta kosteusvaurioilta ja ongelmilta. Huolellinen suunnittelu ja säännöllinen huolto varmistavat niiden tehokkaan toiminnan.

Räystäskourujen Tehtävä

Räystäskourut keräävät vettä katolta ja ohjaavat sen hallitusti syöksytorvelle. Sadevesi on tärkeää ohjata pois rakennuksen perustusten ympäristöstä.

Toimiva sadevesirännit antaa suojaa perustuksille estäen veden pääsyn rakennuksen alle, pitämällä rakennuksen ympäristön kuivana ja minimoimalla kosteusvauriot. Etenkin rankkasateilla vesi voi voimakkaasti vaikuttaa maaperään rakennuksen ympärillä.

Räystäskourut auttavat pitämään rakennuksen räystäsrakenteen ja ulkoseinät kuivina. Sadeveden hallittu ohjaus estää sammaleen ja mikrobikasvuston kertymisen, jotka aiheuttavat home- ja lahovaurioita julkisivuun. Kun julkisivu pysyy kuivana ja puhtaana, kestää seinän maalipinta parempana pidempään.

Toimivat rännit ja syöksytorvet tuovat myös asumismukavuutta ja turvallisuutta. Kourut estävät sadeveden tippumisen, mikä voi olla tärkeää sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdalla.

Syöksytorvia voidaan asentaa eri kohtiin talon ympärillä tarpeen mukaan ja niihin on saatavana sadeveden talteenottojärjestelmä, jolla sadevettä voidaan käyttää esimerkiksi puutarhan kasteluun ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti.


Rännihuolto

Rännien säännöllinen tyhjentäminen on tärkeä toimenpide kiinteistön ylläpidossa. Keväisin ja syksyisin, kun lehdet ja muut roskat voivat tukkia rännejä, säännöllinen puhdistus estää vaurioiden syntymistä ja voivat pidentää rännien käyttöikää. Puhtaat rännit kestävät paremmin vaihtelevia sääolosuhteita.

Tarkastus voi auttaa havaitsemaan ongelmia varhaisessa vaiheessa ja estämään suurempia korjauskustannuksia.

Huolto on avainasemassa rännin tehokkaan toiminnan varmistamiseksi ja sadeveden aiheuttamien vaurioiden ennalta ehkäisemiksesi.

Likaiset tai tukkeutuneet rännit voivat aiheuttaa veden ylivuotoa rännistä räystäsrakenteisiin, julkisivuun tai perustusten ympärille.

Tukkeutunut rännikouru on painava, kun lika ja vesi jää koruun. Tukkeutunut ränni saattaa vaurioittaa koko ränniä kallistaen ja lopulta jopa irrottaen rännin. Riskiä rännin vaurioitumiseen lisää myös talvella pakkaset, kun ränniin muodostuu jääpatoja ja rännistä tulee entistä painavampi.


Pyydä Tarjous Ränneistä