Aidan Suunnittelu

Aidan suunnittelussa asiakkaan toiveet ovat avainasemassa. Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen auttaa rakentamaan aitoja, jotka ovat sekä käytännöllisiä että esteettisesti miellyttäviä.
Valittavana voi olla monia eri aitamalleja ja design-vaihtoehtoja. Esimerkiksi laudat voivat olla perinteisiä tai modernimpia, ja aita voi sisältää koristeellisia elementtejä ja yksityiskohtia. Aita voidaan rakentaa pysty- tai vaakalaudoituksella sekä vinolaudoituksella.

Aidan Rakentaminen

Aidan rakentamisessa otetaan huomioon maastonmuodot ja mahdolliset kaltevuudet. Maanpinnan muoto vaikuttaa aitan perustusten suunnitteluun.
Aidan korkeus ja leveys riippuvat tarkoituksesta ja toimivuudesta. Esimerkiksi yksityisyyden tarve voi vaikuttaa aidan korkeuteen, jos tavoitteena on saada näkösuojaa. 

Aidan Maalaus ja Viimeistely

Aidan maalaus antaa mahdollisuuden valita monista eri väreistä ja sävyistä. Asiakkaan toiveiden ja ympäristön värien huomioiminen on värin valinnassa tärkeää.
Maalauksen lisäksi aita voidaan käsitellä suojaavilla aineilla, kuten puunsuoja-aineilla tai puuöljyillä. Kestopuusta rakennetut aidat huolletaan yleensä öljyllä jolloin saadaan paremman värinen aita sekä suojataan aita sääolosuhteilta.

Puuaidan Materiaalit

Puiset aidat ovat suosittuja niiden lämpimän ulkonäön vuoksi. Erilaiset puulajit ja käsitellyt materiaalit tarjoavat vaihtoehtoja eri tyyleihin.
Puiset aidat voidaan rakentaa tavallisesta puusta joka maalataan halutun väriseksi tai kyllästetystä kestopuusta. Kestopuusta markkinoilla olevat sävyt ovat yleensä vihertävä ja ruskehtava kestopuu.
Valittavana on myös materiaalin leveys ja paksuus. Aidat voidaan rakentaa perinteisellä laudalla, tai rimalla joka on yleensä kapeampi.

Porttien Rakentaminen

Portteja voidaan rakentaa monentyyppisiksi, kuten liukuportteja, käyntiportteja tai perinteisiä saranoituja portteja.
Porttia rakennetteassa on syytä ottaa huomioon asiakkaan toiveet sekä sen käyttötarkoitus. Yleensä portti rakennetaan samanlaiseksi kun sen ympärillä oleva aita jotta yhden näköisyys säilyy aidattavalla alueella. Portteihin voidaan lisätä viimeisteltyjä yksityiskohtaisia elementtejä. Esimerkiksi käyntiportti voi olla matalampi tai korkeampi ja siinä voi olla erimuotoja, jotta se erottuu selvemmin muusta aidasta.

Aidan Huolto ja Korjaus

Säännöllinen Tarkastus: Aidan pitkäikäisyyden varmistamiseksi suositellaan säännöllisiä tarkastuksia, erityisesti puuosien kunnon seuraamiseksi.
Vaurioiden Korjaus: Mahdolliset vauriot, kuten mädäntyneet puuosat tai maalipinnan halkeamat, korjataan mahdollisimman pian.
Aidan Huolto: Aidat tulee puhdistaa ja pestä säännöllisesti jotta puu ei pääse mädäntymään. Maalatut aidat tulee huoltomaalata aina tarpeen vaatiessa, jotta aita pysyy hyvän näköisenä ja pitkä ikäisempänä. Kestopuu aidat tulee öljytä säännöllisesti, jotta aita pysyy säältä suojassa ja  paremman näköisenä.

Pyydä Tarjous Aidasta